sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Pupuhattuja
Meidän pikkumiehet olivat tänään malleina, kun kuvasimme pupuhattuja. "Vielä yksi hymy niin saat keksin". Ihmekös se jos poikia niin hymyilyttää :)

Pupuhatut löytyvät nyt RitaRillan puodista.

8 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, pupuhatut on kyllä hienoja! Täytyy varmaan tilata...

  Toisekseen, olisko mitään mahdollisuutta saada tuota söpöä ponia jollain muulla värillä kuin pinkillä jatkossa? Pojalle ei oikein sovi pinkki ja hepo olis tosi kiva!

  Kolmanneksi, huomasin että ollaan lähestulkoon naapureita, ei ole montaa sataa metriä väliä! =)

  VastaaPoista
 2. Heipä hei,

  Ratsuja on kyllä tulossa muitakin värejä myöhemmin. Pojille on tulossa myös hurjan suloisia lohikäärmeitä ja ritarihattuja.

  Moikkaa ihmeessä, jos tulet kadulla vastaan :)

  t. RitaRillan Rita

  VastaaPoista
 3. Heipsun,

  Kysyisin neuvoa pupuhatun koon kanssa onko pipon koot ihan päänympäryksen mukaan tahdon oikein kaksin kappalein mutta haluaisin että olisivat suurinpiirtein sopivia !

  VastaaPoista
 4. Mielestäni voi ottaa hieman isomman kuin päänympärys. Meidän reilu 2,5-vvuotiaalle sopivin koko on 52cm (päänympärys 51,5cm), mutta kuvauksissa myös 54cm näytti istuvan hyvin vaikka koko olikin reilu.

  Samoin meidän 4,5-vuotiaalle sopivin on koko 54cm, mutta 56cm näyttää myös ihan hyvältä. Nettipuodissa ruskean pupuhatun kuvassa on siis 56cm hattu meidän 4,5-vuotiaalla. Leuan alta huomaa, että kasvunvaraa vielä on.

  1-vuotiaalle sopiva koko olisi varmaan 48cm, mutta 50cm ok myös.

  Pitää varmaan laittaa näitä kokovinkkejä myös nettipuotiin :)

  t. RitaRillan Rita

  VastaaPoista
 5. Juuri muistelin, että Iivarin päänympärys saattoikin olla 51cm eikä 51,5, jos tarkkoja ollaan ;)

  VastaaPoista
 6. Tuleeko ritarihattuun myös heijastimet? ;)

  Oulun messuilta ostettu lintunen valmistui viikonloppuna, ja se sopi hyvin kahdeksanvuotiaan ensimmäiseksi (!!) koneompelutyöksi. Autoin vain vatsaosan kaulalle kiinnittämisessä ja otin parista kohtaa hieman saumavaroista enemmän sisään. Tyttö tarttui rohkeasti ompelutyöhön ja iloitsi onnistumisestaan. Itse en malttanut lukea siipien ompeluohjetta tarpeeksi huolella, joten ne piti tehdä uusiksi. Ehkä kuvallisessa ohjeessa voisi olla kankaassa "kuvio", jotta rivien välistä lukijakin hoksaisi paremmin. Ohjeissa ei kyllä ollut moittimisen sijaa, tämä vain tarkennusehdotuksena :)

  VastaaPoista
 7. Sinäkös se messuilla vinkkasit niistä heijastimista ritarihattuun? Kyllä tulee heijastimet. Se oli ihan loistava idea - kirjaimellisesti ;)

  Kiva kuulla, että lintunen sai kunnian olla ensimmäinen ompelutyö. Se onkin yksinkertainen ja helppo valmistaa. Ainoa hieman hankalampi kohta on juuri se kaula, mutta onneksi aikuinen voi hieman auttaa.

  Minäpäs katson vielä lintusen ohjetta. Eiköhän sen kuvion saa siipiin lisättyä. Kaikki ideat ja parannusehdotukset ovat tosiaan tervetulleita. Saitteko siivet tehtyä uusiksi vai tarvitsetko uudet siipikankaat? Voin lähettää jos tarvitsee.

  VastaaPoista
 8. Minähän se olin, itse kun tungen noita heijastimia joka paikkaan :) Ja harmittaa, että niitä käytetään niin vähän kun enemmänkin voisi ja esteettisestikin.

  Saatiin kyllä siivet tehtyä, minä kun leikkautin kankaat perinteiseen tapaani kangasta säästellen, niin olisi tullut kolmaskin siipi. Ratkoin vaan nätisti saumat ja sain palaset käännettyä.

  Huomenna pitääkin mittailla kuopuksen pää ja laittaa pupuhattua tilaukseen!

  VastaaPoista