keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Lomaa odotellessa


Kokonainen viikko on vierähtänyt sairastellessa sitä sun tätä. Työjutut on auttamattomasti aikataulusta jäljessä, mutta minkäs teet. Ulkona ripsii ensi pisaroita tälle päivälle luvatusta sateesta. Sade on kyllä oikein tervetullut kukkien kastelija, mutta hieman käy sääliksi omenankukkia. Onkohan niistä enää huomenna mitään jäljellä...


Huomenna aikaisin aamulla nousemme miehen kanssa lentokoneeseen ja suuntaamme Roomaan. Voi että olenkin odottanut lomaa. Koko kevät on ollut varmaankin elämäni kiireisin. Kotona on ihan kamala sotku joka paikassa. Ikkunat on tietysti pesemättä ja tällainen epäsiisteys ahdistaa. Nyt ei vain ole ollut aikaa siivota. Pakko keskittyä tärkeämpiin asioihin ja odottaa, että kesäkuussa olisi ehkä hieman enemmän aikaa.

Vielä ennen lomaa täytyy keskittyä niihin tylsiin työjuttuihin eli kirjanpito on pakko päivittää vielä ennen lähtöä. Myös työhuone on pakko siivota sillä täältä ei löydä enää mitään ;) Muutenkin on mukavampi palata lomalta kotiin, kun täällä odottaa mieluisia töitä ja siisti työhuone. Ensimmäiset puotiini myyntiin tulevat tuotteet ovat jo valmiina eli mallikappaleet on ommeltu, ohjeet ovat valmiit ja ne on testattu. Suuret kiitokset ihanalle koeompelijalleni, joka jaksaa kannustaa ja uskaltaa antaa loistavaa kritiikkiä ja korjausehdotuksia ohjeisiin. Loman jälkeen täytyy vielä valokuvata mallikappaleet ja lisätä ne nettipuotiin. Myös nettipuoti on viimeistelyä vaille valmis, joten kovin kauan ei kaupan avautumista enää tarvitse odottaa.

Yläkuvassa RitaRillan vintagekassi, joka muuten lähtee mukaan Roomaan :)

torstai 21. toukokuuta 2009

Petipotilaana


Voi kun nyt jollain ihmeellä saisin kursittua itseni kokoon. Sovimme miehen kanssa, että minä saan rauhallista työaikaa, kun jään pois helatorstain ja viikonlopun mökkeilyreissulta. Mies pakkasi pikkupojat autoon ja suuntasi mökille ja minä onneton sairastuin. Olo on niin huono, etten jaksa edes tietokoneella istua. (blogipäivitystä ei lasketa ;)

Alkuviikosta oli myös tarkoitus tehdä pitkiä työpäiviä, mutta silloin oli kuopus kipeänä eikä voinut mennä päiväkotiin. No tällaista tämä elämä vain on. Jospa lepääminen auttaisi niin, että illalla taas jaksain paremmin. Ensi viikon torstaina lähdemme miehen kanssa ensimmäiselle kahdenkeskiselle lomalle lasten syntymän jälkeen. Toukokuun viime päivät vietämme siis Rooman auringossa - toivottavasti.

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Ompele itse ihanuuksia!

Tiedän, että te blogini lukijat arvostatte kauniita käsintehtyjä tuotteita.

Oletko joskus messuilla tai liikkeessä ihastellut kaunista tuotetta, joka on ollut niin houkutteleva, että olet käynyt katsomassa sitä monta kertaa? Lopulta olet kuitenkin jättänyt tuotteen ostamatta, koska olet ajatellut, että osaisit valmistaa sen myös itse. Samanlaisen tuotteen valmistaminen on kuitenkin jäänyt haaveeksi, koska ensin olisi pitänyt löytää siihen sopivat materiaalit - ehkä kaavat ja ohjeetkin.

Tai ehkäpä olet aina ihastellut kauniita käsintehtyjä tuotteita ja haaveillut, että osaisit valmistaa niitä myös itse. Ompelukokemuksesi rajoittuu kuitenkin koulun käsityötunteihin ja verhonkäänteiden ompeluun. Käsityölehtien ohjeetkin ovat vaikuttaneet lähinnä pelottavilta...

Ompele itse ihanuuksia!

RitaRillan nettipuoti haluaa tarjota sinulle vaivattoman vaihtoehdon hankkia ohjeet, kaavat, kankaat ja tarvikkeet ihaniin ompeluksiin. Kaikki RitaRilla -tuotteet ovat ammattilaisen suunnittelemia, aitoja designkäsityötuotteita, jotka sinä itse osaat valmistaa!

Valikoimasta löytyy sopivat vaihtoehdot sekä ompeluharrastusta aloitteleville että pidempään ompelua harrastaneille. Tuotteiden valmistamisen vaikeusaste on merkitty jokaisen tuotteen kohdalle erikseen.
Yksi tähti = Superhelppo - lapsikin voi valmistaa
Kaksi tähteä = Helppo - aloittelijoille
Kolme tähteä = Perusompelus
Neljä tähteä = Hieman haastetta - vaatii jo vähän ompelukokemusta
Viisi tähteä = Valmistamiseen kuluu aikaa, mutta selkeiden ohjeiden avulla onnistut


RitaRilla -tuotteiden mukana saat suomenkieliset, tarkat, kuvitetut valmistusohjeet, joiden avulla onnistut varmasti. Jos käsityölehtien ompeluohjeetkin vaikuttavat mielestäsi vaikeilta, niin RitaRillan ohjeilla on helppoa aloittaa.


Tuotepaketit sisältävät kaavat, ohjeet, kankaat ja muut materiaalit yhteen tuotteeseen, ellei tuotepaketissa toisin mainita. Saat materiaaleja juuri oikean määrän, joten niitä on helppo käsitellä etkä maksa mistään turhasta. Ompelulangat, täytevanut ja muut ompelutarvikkeet kuten sakset ja neulat eivät sisälly pakkaukseen, mutta voit hankkia ne kätevästi RitaRillan nettipuodin kautta tilauksen yhteydessä. Lisätessäsi tuotteen ostoskoriin sinulle tarjotaan tuotteeseen sopivia ompelulankoja ja muita tarvikkeita.


Mikä parasta, RitaRilla -tuotteisiin ei lisätä erikseen postikuluja, joten tiedät heti tuotetta valitessasi paljonko se tulee sinulle maksamaan.

RitaRillan nettipuoti avautuu siis kesäkuun alussa. Ennen avajaisia kerron vielä viime hetken kuulumisia täällä blogissa.

perjantai 8. toukokuuta 2009

Melkein stressiä


Sunnuntaina nukkumaan mennessä alkoi ensimmäistä kertaa huolestuttamaan miten ihmeessä ehdin saada kaikki valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä. Uni ei tullut silmään ja mietin kaikkia tekemättömiä töitä. Lopulta päätin, että heti aamulla laadin tiukan aikataulun, jonka mukaan elän. Aikataulu näyttää toimivan, sillä eilen ja tänään olen saanut tosi paljon aikaan. Aikaisemmin ongelmana on ollut se, kun yritän tehdä kaikka yhtäaikaa enkä sen vuoksi osaa keskittyä mihinkään kunnolla. Nyt teen vain sitä tehtävää mikä aikataulussa mainitaan ja muut työt saavat odottaa omaa vuoroaan. Tänään ohjelmassa on hattuja ja huomenna valmistuu lohikäärme.

Toukokuun loppuun saakka on tarkoitukseni tehdä sekä pidempää työpäivää että pidempää työviikkoa. Sormet syyhyävät puutarhahommiin, mutta ei vielä. Vain äitienpäivän lupasin itselleni lomapäiväksi, jolloin saan myllätä vaikka koko päivän pihalla :)
Olen hämmästyksekseni alkanut huomata itsessäni uusia yrittäjämäisiä piirteitä. Olen aina inhonnut asioiden hoitamista puhelimitse. Kaikki tinkaaminen ja neuvotteleminen on myös ollut inhokkihommia. Nyt tartun reippaasti puhelimeen ja hoidan asiat samantien.

Meidän perheessä on sellainen hassu tilanne, että me molemmat mieheni kanssa teemme töitä kotoa käsin. Ei ole ainakaan pitkä työmatka ;) Työhuoneemme ovat eri kerroksissa, joten vaikka molemmat ovat kotona, emme oikeastaan näe kuin ruokatunnilla. Kahvinkin yleensä juon tietokoneen ääressä. Kun lapset eivät ole kotona on ruokailukin päivällä vähän sitä sun tätä eli mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Yhtenä päivänä kävi niin, ettei kaapista löytynyt yhtään mitään. Niinpä kerrankin sain kahdenkeskistä laatuaikaa miehen kanssa ja pääsimme keskellä päivää kahdestaan pizzalle. Luksusta :D