tiistai 2. kesäkuuta 2009

Rooman tunnelmia


Oli ihana ja rentouttava loma. Koko kaupunki oli täynnä toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä. Kävimme mm. Colosseumilla, Pietarinkirkossa ja Vatikaanin museossa. Ruoka oli hyvää - erityisherkkuja olivat paikalliset antipastit, pizzat ja pastat. Lisäksi vielä punaviiniä ja Italialaista jäätelöä. Nam!


Pietarinkirkon tornin myymälässä herttainen nunna viittoi minua tulemaan lähemmäksi ja antoi käteeni kaksi vihreää numeroitua pääsylippua. Ymmärsin, että niillä pääsisi johonkin messuun ja kiitin kauniisti. Nunna vielä näytti monta kertaa, että sinne pitää tulla jo kahdeksalta aamulla vaikka tapahtuma alkaisi vasta puoli kymmeneltä. Pietarinkirkon sisällä yritimme miehen kanssa keksiä mihin lipuilla pääsisi ja lopulta selvisi, että ne olivat liput sunnuntain paavin messuun. Tilaisuus oli sen verran ainutkertainen, että vietimme loman viimeisen aamupäivän Pietarinkirkossa paavin pitämässä Helluntain messussa. Saimme todella hyvät istumapaikat, joilta oli suora näkyvyys paavin alttarille. Upea tunnelma, kaunista musiikkia ja messua.
Hotellimme oli Espanjalaisten portaitten luona. Huoneen ikkunasta oli näki suoraan portaille ja aamupalaa söimme omassa huoneessa ikkunan ääressä. Jalat olivat reissussa kovilla. Kävelimme aamusta iltaan nähtävyyksiä katsellen ja pysähdyimme vain välillä syömään tai juomaan.Nyt onkin taas aika aloittaa arkinen aherrus. Tiistaina olin Luovien alojen kehittämisyhdistyksen eli Digesin Jalostamo-tapahtumassa kehittämässä RitaRillan liiketoimintasuunnitelmaa. Sain hyöyllistä tietoa, hyviä neuvoja sekä tervetullutta rohkaisua ja tsemppausta yrittämiseen.

Tietokoneeni säikyttelee minua taas pahemman kerran sammumalla itsekseen monta kertaa päivässä. Eilen kone ei suostunut käynnistymään ollenkaan. Toivottavasti en joudu hankkimaan uutta tietokonetta. Rahalle olisi paljon muutakin käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Vau! Rooman matka kuulostaa tosi hienolta. Ja paavin messussa...varmaan ihmeellistä,ymmärsittekö mitään vai oliko se englanniksi?

    VastaaPoista
  2. Messu oli latinaksi ja käsiohjelmasta löytyi käännös italiaksi. En kyllä päässyt selville mistä puhuttiin ;)

    VastaaPoista