keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Elokuvia ja juonenkäänteitä


Olipas piristävää käydä eilen pitkästä aikaa elokuvissa. Elokuva oli Slummien miljonääri ja täytyy tunnustaa, että tykkäsin tosi paljon. Luin jälkikäteen netistä monenlaista kritiikkiä siitä, että elokuvan tarina on epäuskottava. Itse en sellaiseen kiinnittänyt mitään huomiota elokuvaa katsoessani. Ei tarinan tarvitsekkaan olla totta ja realistinen. Mielestäni elokuvan tarina oli niin lumoava, että mietin sitä vielä aamullakin.

Mieleen tuli myös toinen lempparielokuvani Forest Gump. Molemmissa elokuvissa on jotain samoja piirteitä. Itse yritän miettiä ja parannella RitaRillan tarinaa ja yritin aamulla keksiä mikä tekee Forest Gumpista ja Slummien miljonääristä niin mielenkiintoisia. Molempien päähenkilöt ovat jollain lailla huono-osaisia ja se tekee heistä sympaattisia. Molemmat päähenkilöt ovat myös täysin rehellisiä ja sanovat asiat juuri niin kuin ne ovat. Ehkä rehellisyys on niin harvinaista, että se tekee henkilöistä omituisia ja hassuja. Kuitenkin heihin on helppo samaistua.

Itse tarina on molemmissa elokuvissa pätkitty pienempiin osiin ja katsojan annetaan itse oivaltaa asioiden yhteyksiä. Nolot jutut ja tapahtumat vain lisäävät sympatiaa henkilöitä kohtaan. Myös onnellinen loppu on tärkeä.

Aamulla siis muokkasin taas RitaRillan tarinaa ja nyt laitoin sen taas hetkeksi hyllylle. Kirjoitan taas lisää, kun saan uusia ideoita. Tarina liittyy projektiin, jota varten sain keväällä apurahan. Projektin tavoitteena on suunnitella verkkopalvelu, joka tarinoiden, ihanien käsitöiden sekä uusmedian avulla lisää ihmisten kiinnostusta käsitöitä, perinteisiä leluja ja leikkejä sekä mielikuvitusta ja satuja kohtaan.
Tarvitsisin projektin suunnittelua varten apua kasvatusalan ja markkinoinnin ammattilaisilta sekä multimedian taitajilta. Jos tiedätte sopivia tyyppejä tai jos projekti kiinnostaa juuri sinua niin laita viestiä vaikkapa tänne blogiin tai osoitteeseen ritarilla(at )ritarilla.fi. Voin sitten lähettää lisätietoa sähköpostilla. Näin aluksi töitä olisi 2-3 päivää/henkilö ja maksan työstä toki palkan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti